Sieu.

Ansamblul artistic "Magura Sieului" al Caminului Cultural Sieu, la sfarsitul sarbatorilor de iarna si la inceputul noului an 2013.

Ansamblul artistic "Magura Sieului" al Caminului Cultural Sieu, la sfarsitul sarbatorilor de iarna si la inceputul noului an 2013.
Coline in Biserica Sieu

Sarbatorile de iarna au insemnat pentru noi multe bucurii, activitati bogate si variate.
Am trait cu emotii intense serile in care colindatorii ne-au onorat casele trecandu-ne pragul cu frumoasele colinde si obiceiurile specifice Craciunului, Anului Nou si Bobotezei.
Am primit colinda, dar am colindat si noi.
Ansamblul "Magura Sieului", al Caminului Cultural Sieu au dus traditiile sieuane la festivalurile de colinde de la Bistrita si de la Vatra Dornei.
Colindele, alduiturile, jocul caprei, au fost rasplatite cu numeroase aplauze atat la Bistrita cat si la Festivalul National al obiceiurilor de iarna "Porniti plugul,Feti frumosi" de la Vatra Dornei.
Astazi in ziua Bobotezei, membrii Ansamblului au fost la biserica in straie populare de sarbatoare, urmand ca in aceasta seara sa organizeze Jocul Insuratilor.
Prezenta Ansamblului in viata culturala a comunei Sieu este evidenta, toate initiativele poarta amprenta celor mai buni organizatori.
Reluarea traditiei de a se organiza Jocul Insuratilor apartine lui Vasile Habalau, care imediat a format un colectiv de organizare format din Vasile Zbanca, Gherman Simona, Zbanca Liana, Gherman Daniela si multi altii, fiecarui membru al ansamblului revenindu-i cate o sarcina de rezolvat.
Este de remarcat entuziasmul pe care il au acesti oameni care isi sacrifica timp si efort, pastreaza costume populare, le innoiesc, isi achizitioneaza altele valoroase uitate prin lazi si poduri sortite uitarii. Toate aceste eforturi le fac constient, cu dorinta de a lasa copiilor si nepotilor lor, nepretuita comoara a valorilor traditionale nascute si pastrate in aceasta vatra a Sieului.
Am incheiat un an cu o activitate buna, am participat la festivaluri judetene cum ar fi cele de la Matei, Corvinesti, Lechinta, Sintereag, Bistrita, dar si de la Suceava si Vatra Dornei.
Am organizat si in anul ce a trecut Festivalul National al Jocului, Cantecului si Portului de pe Valea Sieului.
Intr-un an greu pentru activitatea culturala am facut eforturi sa mergem inainte, iar pentru acest deziderat aveam nevoie de o baza materiala minim necesara. Prin sprijinul unor oameni deosebiti am reusit sa cumparam incaltaminte de scena atat cizme pentru barbati cat si botine pentru femei, am cumparat o camera video si ne-am platit o parte din deplasarile Ansamblului la festivaluri. Putem spune ca am facut inca un pas inainte si multumim celor care ne-au ajutat: Primaria Comunei Sieu si domnilor Gherasim Traian si Cochisa Dumitru.

Alte stiri

adauga si tu
Ansamblul "Magura Sieului" la Zilele LechinteiAnsamblul "Magura Sieului" la Zilele Lechintei

Ansamblul "Magura Sieului" al Caminului Cultural Sieu au sustinut un spectacol artistic in data... citeste mai mult

Ansamblul artistic "Magura Sieului"la Festivalul International al Pastoritului de la TulceaAnsamblul artistic "Magura Sieului"la Festivalul International al Pastoritului de la Tulcea

"Magura Sieului" la Festivalul International al Pastoritului de la Tulcea. In perioada 17-20 mai... citeste mai mult

Caragiale omagiat la SieuCaragiale omagiat la Sieu

La Scoala Gimnaziala Sieu s-a organizat astazi 1.02.2013, la 161 de ani de la nasterea... citeste mai mult

toate stirile
SieuIntra acum!
Nu exista comentarii postate de utilizatori.