Sieu.

Ansamblul artistic "Magura Sieului"la Festivalul International al Pastoritului de la Tulcea

Ansamblul artistic "Magura Sieului"la Festivalul International al Pastoritului de la Tulcea
Magura Sieului,Juc de Campie, Tulcea

"Magura Sieului" la Festivalul International al Pastoritului de la Tulcea.
In perioada 17-20 mai 2013, s-a desfasurat la Tulcea Festivalul International al Pastoritului, unde Bistrita-Nasaud a fost reprezentata de Ansamblul "Magura Sieului" al Caminului Cultural Sieu.
Festivalul a fost organizat de catre Consiliul judetean Tulcea, Primaria Municipiului Tulcea, Primaria Comunei Beidaud, Caminul Cultural din Sarighiol de Deal si Ansamblul Artistic "Baladele Deltei",fiind unic in tara si foarte rar in Europa, la care au participat grupuri folclorice din Republica Macedonia, Suceava, Caras - Severin, Brasov, Braila, Galati si Tulcea.
Sieuanii au prezentat un program artistic variat care a cuprins un obicei de pastorit de pe Valea Sieului - "Pe un picior de plai", coregrafia fiind semnata de Puiu Vasilescu si Marin Barbu, precum si cantece si dansuri populare din Sieu, Nasaud si din Campia Transilvaniei.
Grupul a fost rasplatit cu multe aplauze fiind apreciate traditiile de pastorit din zona Sieului, precum si portul traditional, pastrat in lada de zestre a bunicilor.
Spectacolele s-au desfasurat in Piata Centrala si in Piata de Vest a orasului Tulcea si la caminul Cultural din Sarighiol Deal.
In ziua a doua a festivalului la Sarighiol Deal s-a desfasurat Simpozionul "Locul Pastoritului in inima poporului roman si a popoarelor Europei", menit sa evidentieze diferitele aspecte cultural-geografice care au stat la baza inchegarii relatiilor culturale dintre pastorii transhumanti si bastinasii din podisul Casimcei, in cadrul careea primarul Iuga Napeu Olimpiu a intervenit cu o scurta prezentare a situatiei oieritului din zona Sieului. Activitatea de aici s-a incheiat cu o expozitie gastronomica, unde au fost oferite produse traditionale realizate de catre gospodinele din localitate.
Alaturi de sieuani au fost si trei membri ai orchestrei Caminului Cultural Prundu Bargaului in frunte cu maestrul Dumitru Ciupa, cunoscut si apreciat si aici la Sarighiol, ca un mare instrumentist, precum si solistele Larisa Bozbici si Malina Moldovan.
Instructorii ansamblului: Calin Pop si Vasile Zbanca, iar directorul ansamblului: Viorica Gherasim, Ansamblul fiind insotit de primarul Iuga Napeu Olimpiu.

Alte stiri

adauga si tu
Ansamblul "Magura Sieului" la Zilele LechinteiAnsamblul "Magura Sieului" la Zilele Lechintei

Ansamblul "Magura Sieului" al Caminului Cultural Sieu au sustinut un spectacol artistic in data... citeste mai mult

Ansamblul artistic "Magura Sieului"la Festivalul International al Pastoritului de la TulceaAnsamblul artistic "Magura Sieului"la Festivalul International al Pastoritului de la Tulcea

"Magura Sieului" la Festivalul International al Pastoritului de la Tulcea. In perioada 17-20 mai... citeste mai mult

Caragiale omagiat la SieuCaragiale omagiat la Sieu

La Scoala Gimnaziala Sieu s-a organizat astazi 1.02.2013, la 161 de ani de la nasterea... citeste mai mult

toate stirile
SieuIntra acum!
Nu exista comentarii postate de utilizatori.